Общо показвания

събота, 4 юни 2011 г.

Даяна Спенсър, принцеса на Уелс


Даяна Спенсър (пълно име Даяна Франсис Маунтбатън-Уиндзор) е родена на 1 юли 1961 г. в Парк Хаус, Сандрингам, в графство Норфолк, Англия. Баща й е осмият лорд Спенсър и след неговата смърт през 1975 г. тя наследява титлата лейди Даяна Спенсър.
Тя е четвъртото поред от общо пет деца на  Едуард Джон Спенсър и първата му съпруга, Франсис.
Детството й не е безоблачно - родителите й се развеждат през 1969 г. Това е може би една от причините по-късно самата Даяна да държи да има щастлив брак.
Първоначално майката на Даяна взема нея и по-малкия ѝ брат в апартамента си в лондонския квартал Найтсбридж, но по късно правата за попечителство върху Даяна и брат й, получава баща им и те остават да живеят при него в семейната къща в областта Сандрингам.
Даяна учи първо в Силфилд Скул Кингс Лин, Норфолк, след това в Ридълсуърт Хол в Норфолк и в девическото училище Уест Хийт в Севън Оукс, Кент, където била слаба ученичка. Тя е била много добра в плуването и гмуркането и мечтае да стане балерина. Известно време учи балет, но е твърде висока за професионална кариера.Премества се в Лондон преди да навърши седемнадесет. През 1977, на 16-годишна възраст, тя напуска Уест Хийт и за кратко посещава института Алпин Видеманет в Швейцария. По същото време тя среща бъдещия си съпруг, който по това време излиза със сестра и, лейди Сара.
.

Няма коментари:

Публикуване на коментар