Общо показвания

неделя, 29 май 2011 г.

Принц Чарлз, принц на Уелс


Принцът на Уелс, най-големият син на кралицата и принц Филип, херцог на Единбург, е роден в Бъкингамския дворец в 21:14 на 14-ти Ноември 1948 г.

На 15 декември, Чарлз Филип Артър Джордж е кръстен в Music Room на Бъкингамския дворец, от архиепископа на Кентърбъри, д-р Джефри Фишър.

Майката на Чарлз "е обявена за кралица Елизабет II" на 25-годишна възраст, когато баща и, крал Джордж VI, умира на 56 години - 6 февруари 1952 година. Принц Чарлз - като най-големия син на кралица Елизабет II става наследник на трона.

Принцът е
на четири години на коронацията на майка си, в Уестминстърското абатство на 2 юни 1953 година. Много хора, които гледат Коронацията и до днес  имат ярки спомени от него седнал между овдовялата си баба си, известна като кралица Елизабет Кралицата майка и леля си, принцеса Маргарет.

Кралицата и херцогът на Единбург решават, че Принц Чарлз трябва да ходи на училище, а  не преподавателите да идват  в Двореца. Принцът започва в училище Hill House  в Западен Лондон на 7 ноември 1956 година.

След  10 месеца, младият принц
 отива в Cheam School, подготвително  училище в Berkshire. През 1958 г., докато принцът е в Cheam, Кралицата му дава титлата Принца на Уелс и граф на Честър, тогава той е на девет години.
 
През април 1962 г. принцът започ
ва първия си срок в Gordonstoun, училище близо до Елгин в Източна Шотландия, което Херцогът на Единбург е посещавал.

Принцът на Уелс прекарва дв
а учебни срока през 1966 г. в програма за обмен на студенти в Timbertop, England Grammar School в Мелбърн, Австралия.

Когато се завръща в Gordonstoun последната си година, Принца на Уелс е назначен
в училищното настоятество. Принцът отива в университета в Кеймбридж през 1967 г., там следва археология и антропология в Тринити Колидж.

Той е
коронясан като Принц на Уелс от кралицата на 1 юли 1969 г. на пищна церемония в Caernarfon замък. Преди коронацията Принцът е прекарва един срок в Университетския колеж на Уелс на Абъристуит, учейки се да говори уелски език.

На 11 февруари 1970 Негово Кралско Височество сяда в Камарата на лордовете.


Принцът се квалифицира като пилот на хеликоптер през 1974 г. преди да се присъедини към 845 Военноморски въздушен ескадрон, който управлява от превозвача Commando HMS Hermes. На 9 февруари 1976 г.,  Принца поема командването на крайбрежната minehunter HMS Bronington за последните си девет месеца във Военноморски флот.

На 29 юли 1981 г., на Принца на Уелс
се жени за Лейди Даяна Спенсър в катедралата "Сейнт Пол", Лейди Даяна става Нейно Кралско Височество принцеса на Уелс.

Няма коментари:

Публикуване на коментар